Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که شمار پناهجویانی که از طریق دریای مدیترانه خود را به اروپا رسانده اند به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما براساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در سال جاری میلادی نزدیک به ۶۰۰ نفر در آب‌های بین لیبی، ایتالیا و مالت غرق یا ناپدید شده‌اند.

سال گذشته میلادی بیش از یک میلیون پناهجو وارد خاک اروپا شدند که سه هزار و ۸۰۰ نفر در دریای مدیترانه غرق شدند؛ پس از آن کشورهای اروپایی با اقدامات امنیتی تلاش کردند مانع ورود پناهجویان به اروپا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ارتباط، وزیر کشور فرانسه روز شنبه از توافق موقت اروپایی با ایتالیا، فرانسه، آلمان، پرتغال و لوکزامبورگ در خصوص نجات ۸۲ مهاجر و رساندن آنها به ساحل "لامپدوسا" ایتالیا خبر داده است.

«کریستف کاستانر» روز شنبه با اعلام این خبر در صفحه توئیتر خود نوشت: یک توافق نامه موقت اروپایی با ایتالیا، فرانسه، آلمان، پرتغال و لوکزامبورگ حاصل شده که به ۸۲ نفر(مهاجران آفریقایی) اجازه می دهد تا از طریق کشتی "اقیانوس وایکینگ" در ساحل لامپدوسا پیاده شوند. اکنون ما باید در مورد مکانیسم موقت واقعی اروپا به توافق برسیم.

او افزود: این، موضوع ابتکاری است که من در ماه ژوئیه به شورای وزیران اتحادیه اروپا در هلسینکی ارائه کردم.

وزیر کشور فرانسه همچنین از برنامه ریزی برای برگزاری نشست وزرای کشور اتحادیه اروپا در روز ۲۳سپتامبر/ یکم مهر در این زمینه در مالت خبر داد و تصریح کرد: این نشست پیشنهادهای فرانسه را با توجه به توافق اوایل اکتبر در لوکزامبورگ تثبیت می کند.

پناهجویانی که از شمال آفریقا با عبور از دریای مدیترانه موفق شده اند تا خود را نجات دهند در کشتی‌هایی به‌ سر می‌برند که مجوز آن‌ها را سازمان‌های کمک ‌رسان بشردوست در دست دارند و دولت ایتالیا آن‌ها را از قلمرو خود بیرون کرده است. مجمع الجزایر مالت نیز اجازه ورود این کشتی‌ها به بنادر خود را نمی‌دهد.

یکی از کشتی هایی که ۸۲ مهاجر آفریقایی را از اوایل ماه اوت در خود جای داده بود، اقیانوس وایکینگ است که ایتالیا اجازه ورود پناهجویان این کشتی به سواحل خود را نمی داد.

پس از کش و قوس های فراوان در این ارتباط، خبرگزاری فرانسه روز شنبه اعلام کرد: ایتالیا به کشتی نجات "اقیانوس وایکینگ" اجازه داد تا مهاجران آفریقایی که در این کشتی به سر می برند را در ساحل "لامپدوسا" پیاده کند.

سازمان عفو بین‌الملل به‌تازگی دولت‌های اروپایی را مسوول افزایش شمار پناهجویان جان‌باخته در دریای مدیترانه دانسته بود.

اختلافات موجود در ائتلاف حاکم در ایتالیا مانع از پهلوگیری کشتی حامل پناهجویان در بندر لامپدوسا شده بود.



این برای نخستین بار است که رم اجازه می دهد بدون نیاز به اعمال قانون ممنوعیت ورود به کشور، ناوگان نجات غیردولتی را در سواحل خود مستقر کند.

روز چهارشنبه گذشته، اقیانوس وایکینگ که حامل پرچم نروژ است و توسط سازمان های کمک رسان فرانسوی( SOS  Méditerranée و Médecins Sans Frontières (MSF)) اداره می شود، از مقامات ایتالیایی و مالت خواسته بود تا پناهگاه امنی برای پیاده کردن مسافران اتین کشتی اختصاص دهد.

این درخواست سرانجام روز شنبه توسط ائتلاف جدید در رم و دولت جدید ایتالیا مورد تایید قرار گرفت.

این تصمیم پس از توافق حاصل شده در سطح اروپا با کمیسیون اروپایی گرفته شد که چهارشنبه شب درخواستی برای هماهنگی توزیع مجدد مهاجران وایکینگ اقیانوس در بین کشورهای عضو دریافت کرده بود.
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه ایتالیا اتحادیه اروپا لوکزامبورگ رم آلمان لیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۳۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • برچیدن کمپ‌های پناهجویان در آستانه بازی‌های المپیک پاریس
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند